Mehmet Tal Kimdir?

24.12.2021 1718

1954 yılında Bingöl'de doğdu. Çiftçilik ve hayvancılık yaparak geçimini sağlayan anne ve babasının, 9 evladından biridir. İlköğrenimini Bingöl- Adaklı ilköğretim Okulu'nda okudu. Mimar ve mühendis olmayı çok isteyen hayırseverimiz, çocukluk yıllarında imkanlarının yetersizliği nedeniyle eğitimine devam edemedi. Mermer, inşaat ve emlak işleriyle uğraştı. 2017 – 2020 yılları arasında, arsası başka bir hayırsever tarafından bağışlanan İşseveroğlu Camii'ni yaptırdı. Eğitim hayatını tamamlayamamasından, okumaya ve çocuklara verdiği değerden dolayı okulumuzu yaptırmış olup, Mehmet Tal İmam-Hatip Ortaokulu'nu değerli insanlar yetiştirmek üzere 2020 yılında Türk Mili Eğitimi'nin hizmetine sunmuştur. Hayırseverimiz sayın Mehmet Tal' a şükran borçluyuz.